10 Temmuz 2016 Pazar

Fava-Alaçatı



Alaçatı'da müthiş mezeler ve eşsiz yemekler yemek istiyorsanız, FAVA tam aradığınız adres. Tarihi bir mekan, restoran çok merkezi bir yerde, Kemalpaşa caddesi üzerinde, içeriye bir avludan geçerek giriyorsunuz, bahçe kısmında pek çok masa var, kalabalık gruplar için ya da çiftler için. Ben eşimle bayram döneminde gittiğim için, bir hayli kalabalıktı, tüm masalar doluydu. Mutlaka rezervasyon yaptırın. Çiftleri yan yana masalara alıyorlar, biz önce yakınlıktan rahatsız olsak da, mezeleri yemeye başlayınca fikir değiştirdik ve iyi ki gelmişiz dedik:)

Mezelerden, mekanın adı üstünde fava, Atatürk mezesi (Kuru börülce, kimyon, yoğurt), Girit mezesini tavsiye ederim. Ara sıcaklardan ahtapot tandırı mutlaka denemelisiniz. Ana yemek olarak da levrek ızgara harika yanına da roka domates salatası çok iyi gidiyor. Fiyatlar Alaçatı fiyatı, yani oldukça pahalı ancak kalite-fiyat dengesine bakınca fazlasıyla değiyor. Çok fazla garson var ve hep çevrenizdeler, hiç bir şey için beklemiyorsunuz, servis çok hızlı.

 Araçla gidiyorsanız, mekanın arka taraflarında ara sokaklarda park yerleri bulabilirsiniz. Yürüyerek 2-3 dakikada mekana varabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder