2 Ağustos 2016 Salı

Nereid Meyhanesi-KAŞ

 
Nereid, Kaş'taki en güzel meyhane bize göre. Şöyle ki lezzetine doyamayıp, denemediğimiz mezeleri de denemek için üst üste iki akşam Nereid'e gittik. Çok farklı, daha önceden hiç tatmadığımız mezeleri var. Özellikle sıcak mezeleri çok başarılı. Servisi gayet hızlı, çalışanları yardımcı ve güleryüzlü. Alt katın yanısıra teras katı da var. Teras katının manzarası daha iyi, denizi daha iyi görüyor tepeden. Alt katın da farklı çok hoş bir ambiansı var. Masa örtüleri vesilesiyle mavi-beyazın hakimiyeti var. Mekana giriş merdiveninin yan tarafları balık ağlarıyla süslenmiş.

Evet gelelim mezelere:) Soğuk mezelerden acılı Girit, fava, Selanik cacığını tavsiye ederim. Narlı salatası çok güzel. Sıcak mezelerden ise ahtapot tandır ve levrek simit çok çok iyi. Lavinya, saganaki (peynir) ve paçanga böreği (kılıç balığı pastırmasından) de çok lezzetli. Bu arada kavun seviyorsanız eğer, Kaş'taki kavunların tadı bir harika, mutlaka kavun da isteyin, biz Nereid'de de bayıldık kavuna. Ana yemek olarak da levrek yedik, tadı şahaneydi.

Gelelim müziklere, eski 45'likler, 70'li 80'li yılların Türkçe parçaları size eşlik ediyor. Tam da olması gerektiği ayarda, kulağınızı tırmalamıyor, rahatça muhabbet edebiliyorsunuz.

Mezelerin ve müziğin tadı damağımızda kaldı:) Kaş'tan yanımıza alıp getirdiğimiz çok güzel bir anı oldu bu mekan bize...Kaş'a bir daha gittiğimizde mutlaka uğrayacağız Nereid'e. Bu arada mekan ismini deniz perilerinden almış:)

Sevgiler.


Saganaki

Narlı Salata
Acılı Girit
Levrek Simit
Lavinya
Fava


Paçanga
Ahtapot Tandır
Kavun
Selanik Cacığı

Levrek





 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder