1 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaputaş Plajı-KAŞ

Hayatımda gördüğüm en güzel denize sahip Kaputaş...Kartpostal gibi resmen. İnsan inanamıyor...Kaş ile Kalkan arasındaki bol virajlı, ama muhteşem manzaralı yolda yer alıyor. Tepeden bakınca manzaraya bakakalıyorsunuz...Mutlaka erken gidin derim, hem daha az kalabalık olur hem de aracınıza  rahatça yer bulursunuz. Aracı park edin, gelin yaslanın korkuluklara, seyredin Kaputaş'ı bir, acele etmeyin inmek için.

Neredeyse 190 merdiven basamağı inerek ulaşıyorsunuz, giriş ücreti yok, eğer şezlong ve şemsiye isterseniz 5'er TL veriyorsunuz. Yukarıda belediyenin işlettiği bir restoran var, köpük ayranı çok iyi, hele de o sıcakta o kadar iyi geliyor ki. Gözleme çeşitleri de var ama yediğiniz en iyi gözleme Kaputaş'taki olur diyemem. 2 sene önce gittiğimde duş yoktu, artık yukarıda restoranın orada duşlar ve soyunma kabinleri var.

Kaputaş nasıl yaramaz:) Adımını attığın anda derinleşiyor, yüzenlerin çoğu kıyıya 1-2 metre yakında yüzüyor zaten, çok dalgalı çünkü. Köpük köpük, turkuaz rengi sularına dalınca insan tüm tasasını unutup dalgalarla dans etmeye başlıyor:) Denizin girişi çakıltaşı dolu. Bazen ayaklarınızı acıtıyor, dikkat.

Her zaman için keşke daha önceden keşfetseymişiz dediğim yer aynı zamanda. Her yıl mutlaka uğramaya çalışıyoruz, yaz Kaputaş'sız olmaz benim için. Türkiye'nin tanıtım videolarında da Ölüdeniz ve Kaputaş ikilisi demirbaş. Benim gittiğimde tekneler yoktu ama birkaç arkadaşım tekneler gelince çok batırıyorlar suyu diye hayıflanmıştı. Ne olur bu cennet köşeyi mahvetmeyelim. Kaputaş bir mucize, kesinlikle korunması lazım. Mutlaka uğrayın, daha fazla bozulmadan...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder